
-
Wysokogatunkowy miód wielokwiatowy
-
10% pierzgi pszczelej
-
Wzmacniająco w trakcie oraz po przewlekłych stanach chorobowych
-
Wzmacnia i regeneruje organizm
-
Wspomaga układ pokarmowy
-
Naturalnie występujące bakterie kwasu mlekowego
Pierzga pszczela to pokarm młodych pszczół. Ma postać twardych grudek o nieregularnym kształcie i ciemnobrązowej barwie. Pierzga powstaje z pyłku kwiatowego, transportowanego do ula przez pszczoły zbieraczki, który mieszany jest z miodem i śliną pszczół. Mieszanka jest ubijana w komórkach plastrów, a następnie ulega fermentacji mlekowej, co sprawia, że jest całkowicie odporna na pleśń i procesy gnilne.
Bogactwo składników odżywczych, pierzga pszczela wykazuje liczne właściwości prozdrowotne – to z kolei powoduje, że jest chętnie stosowana przez człowieka. Pierzgę można stosować bezpośrednio lub w skoncentrowanym produkcie jakim jest miód z pierzgą pszczela.
Pierzga działa:
• wzmacniająco i regeneruje organizm,
• pomaga niwelować zmęczenie,
• wspomaga układ nerwowy,
• korzystnie przy biegunkach i zaparciach,
• wspomaga przy wrzodach żołądka,
• przyśpiesza rekonwalescencję,
• korzystnie na florę bakteryjną żołądka oraz wspomaga leczenie wczesnych chorób wątroby,
• redukuje ryzyko anemii,
• wysoka zawartość antyoksydantów
• pozytywnie na koncentrację.
W skład pierzgi pszczelej wchodzą:
• węglowodany,
• białka - większa ilość niż w pyłku kwiatowym,
• tłuszcze nasycone i nienasycone,
• aminokwasy egzogenne - ludzki organizm nie jest w stanie ich sam wytworzyć,
• witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, E, D, K,
• kwas mlekowy
• fosfor, żelazo, krzem, mangan, potas, miedź, sód, selen, cynk.
Zalecane codzienne stosowanie profilaktyczne przez cały rok, w szczególności w okresie jesienno-zimowym przy wzmożonych infekcjach i osłabieniu organizmu. Polecany szczególnie rekonwalescentom oraz osobom osłabioną odpornością.
Czuć smak zapach, piękny produkt jeżeli ktoś wie o co chodzi
Stosuje od wielu wielu lat tutaj zakupiłem pierwszy raz chyba rok temu i tego się trzymam, jakość przez ten okres bez zmian