Miodowy Przysmak z imbirem

Miodowy Przysmak z imbirem czyli miód wielokwiatowy z imbirem najlepszy rozgrzewający na długie jesienno-zimowe wieczory.

Aktywne filtry

3 Review(s)

Miodowy Przysmak z Imbirem 400g - Miód z...

Cena 25,00 zł
Dostępność: 16 W magazynie

- Wysokogatunkowy miód wielokwiatowy z okolic Podlasia

- Imbir mielony 2% jako dodatek

- Działanie rozgrzewające

- Konsystencja kremowa

- Przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie

- Doskonały dodatek do herbaty na jesienne i zimowe wieczory

Miodowy Przysmak z imbirem - miód wielokwiatowy z imbirem

Bazą dla tego produktu jest miód wielokwiatowy, który pochodzi z terenów Podlaskich łąk, pszczoły zbierają nektar z dzikorosnących kwiatów w okresie Maja i Czerwca. W tym czasie na terenach łąk występuje mniszek, chaber, koniczyna biała oraz rozesłana, łubin wiele innych. Miód wielokwiatowy charakteryzuje jasna, słomkowo - żółta barwa, po skrystalizowaniu zmienia kolor na jasno beżowy. Miody wielokwiatowe są w smaku bardzo delikatne. 

Korzeń imbiru dodatek do miodu?

Korzeń imbiru zawiera mieszaninę związków biologicznie czynnych, dzięki którym mózg pracuje wydajniej, wątroba dużo sprawniej. Imbir również odtruwa organizm, a układ pokarmowy produkuje jeszcze większe ilości enzymów trawiennych. Warto wiedzieć, że rodzina imbirowatych obejmuje ok. 140 gatunków, najpopularniejszą odmianą imbiru jest imbir lekarski, czyli roślina występująca jako przyprawa lub składnik kosmetyków. Imbir jako dodatek do miodu idealne połączenie dwóch pro zdrowotnych produktów

Imbir jego właściwości

Imbir lekarski zawiera ponad dziesięć składników o działaniu antywirusowym, dlatego od lat imbir stosowany jest jako jedna z domowych metod leczenia przeziębień, infekcji, a nawet schorzeń stawów czy migreny.

Właściwości imbiru:

  • Korzystnie wpływa na proces trawienia,
  • Doskonale wpływają na pracę mózgu, 
  • Pobudza krążenie,
  • Wspomaga leczenie bólu mięśni i stawów,
  • Rozgrzewa,
  • Ceniony afrodyzjak.

Jak miód z imbirem?

Do naszych wysoko gatunkowych miodów wielokwiatowych zdecydowaliśmy dodać imbir lekarski. Proces przeprowadzamy w kontrolowanych warunkach. Kremowanie trwa około dwóch dób oraz interwały mieszania są przeprowadzone w jednakowych odstępach czasowych, dzięki temu uzyskujemy jednolity, aromatyczny miód z imbirem. Produkt spożywczy na bazie miodu naturalnego, jest chętnie wybierany jako skoncentrowany dodatek w okresie wzmożonej zachorowalności oraz jako słodki dodatek do jesiennych gorących napojów.

Zastosowanie Miodowego Przysmaku z imbirem

Naturalne miody z imbirem mają niezastąpione działanie wspomagające układ odpornościowy. Miód z imbirem:

  • Wpływa korzystnie na układ krążenia,
  • wspomaga przy przeziębieniach, 
  • jest doskonałym źródłem energii (zdrowy zamiennik chemicznych słodzików),
  • łagodzi objawy ze strony górnych dróg oddechowych,
  • doskonały do gorących napojów,
  • działa rozgrzewająco.

Stosowanie miodu wielokwiatowego z imbirem? 

Sposobów zastosowania miodu z imbirem jest mnóstwo, począwszy od dodatku do herbaty, kończąc jako dodatek do pieczywa czy po prostu do bezpośredniego zjedzenia na łyżce. Fakt, który jest warty zapamiętania, nie należy poddawać żadnego miodu nawet z dodatkami temperaturze powyżej 45 stopni Celsjusza, gdyż zawarte w nim enzymy zaczynają w tej temperaturze niszczeć.

Jak rozpoznać prawdziwy miód z imbirem?

Miody z imbirem mają nie tylko osobliwe walory smakowe, ale także działanie wspomagające organizm. Produkt na bazie miodu jest jednolity, nie zawiera „grudek” oraz „zbryleń”. W smaku i konsystencji przypomina miód kremowany. Po miód z imbirem sięgają koneserzy smaku jak i osoby starsze, które chcą poznać smak czegoś wyjątkowego i zdrowego.

Jaka jest zalecana dawka miodu z imbirem? 

Zalecane dzienne spożycie miodu wielokwiatowego wynosi od 40g do 100g, w zależności od masy ciała- przyjmuje się, że 1g miodu wielokwiatowego powinno się spożywać na 1 kg masy ciała człowieka.

Cena miodu z imbirem…

Pozyskanie naturalnych miodów wymaga złożonego podejścia do prowadzenia gospodarki pasiecznej. Po pozyskaniu miodu, potrzebujemy sporo nakładów, aby uzyskać miód starannie ścierany na zimno z dodatkiem imbiru. Wymaga to specjalistycznego sprzętu oraz techniki obróbki samego surowca jakim jest miód. Doktor Miodek jest gospodarstwem rodzinnym, które z pasją oraz dbałością o wszystkie szczegóły pozyskuje oraz konfekcjonuje produkty pszczele. Nasze produkty wyróżnia na tle konkurencji nie tylko pochodzenie i estetyczne opakowanie zewnętrzne, lecz tak naprawdę najważniejszy aspekt - zawartość. Nasze gospodarstwo pszczelarskie to wieloletnie doświadczenie w branży pszczelarskiej które przekłada się na sukces naszych finalnych produktów pszczelich. Naszą oceną, są nasi klienci którzy oceniają nasze produkty jako naturalnie wybitne.