Miód Rzepakowy w postaci kremowej 400g - Miód Naturalny Doktor Miodek
- Wspomaga układ pokarmowy
- Przyśpiesza gojenie ran
- Odtruwa wątrobę
- Niweluje infekcje górnych dróg oddechowych i gardła
- Rozlewany oraz ścierany na zimno RAW-HONEY
- Miód został pozyskany oraz zakonfekcjonowany na terenie województwa Podlaskiego
Miód rzepakowy jest jednym najpopularniejszych miodów w Polsce. Uprawy rzepaku często kojarzą nam się z hektarowymi połaciami koloru żółtego. Miody rzepakowe pszczoły uzyskują zbierając nektar z kwiatu rzepaku właśnie tej silnie kwitnącej żółtej rośliny. W czasie pierwszej połowy maja pasieki stacjonują na uprawach w pobliżu upraw rzepaku. Miód rzepakowy charakteryzuje bardzo jasnym żółtym kolorem, który bardzo szybko przechodzi w kolor niemalże biały. Szybka krystalizacja wynika z dużej ilości glukozy – cukru prostego, który występuje naturalnie w znaczącej przewadze. Miód rzepakowy jest w smaku bardzo delikatny, zapach łagodny. Miody rzepakowe są w konsystencji kremowej co sprawia, że są puszyste i delikatne.
Miód rzepakowy zastosowanie
Naturalny miód rzepakowy ma pozytywne właściwości oraz działa wspomagająco. Miody rzepakowe kremowe znajduję zastosowanie przy:
• Stanach zapalnych wywołane wrzodami układu pokarmowego,
• Wzdęciach i zgadze,
• Gojeniu i zasklepianiu ran,
• Lekkich oparzeniach (minimalizuje powstawanie pęcherzy),
• Regulowaniu pracy mięśnia sercowego,
• Wspomaganiu detoksykacji wątroby,
• Infekcjach górnych dróg oddechowych,
• Zapaleniu nerek oraz pęcherza moczowego,
• Codziennej diecie
Miody rzepakowe są doskonałym zamiennikiem sztucznych słodzików oraz białego cukru na co dzień.
Słoik 350 ml - 400 gram netto - 650 gram brutto