


Słoik 350 ml - 400 gram netto - 650 gram brutto
Słoik 900 ml - 1200 gram netto - 1550 gram brutto
Pozyskiwany w okresie wiosennym z kwiatów rzepaku, który jest rośliną miododajną, często uprawianą w naszej strefie klimatycznej. Posiada delikatny smak oraz kremową konsystencję. Charakteryzuje się jasnożółtą barwą.
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE
SKŁADNIKI ODŻYWCZE:
PROCES KREMOWANIA MIODU
Kremowanie miodu stosuje się, aby nadać mu odpowiednią konsystencję, która będzie łatwa w użytkowaniu. Miód po skrystalizowaniu staje się twardy, posiada grube kryształy, co powoduje trudności z jego wyciągnięciem ze słoika. Podczas kremowania, które polega na długotrwałym mieszaniu dochodzi do zmiany struktury kryształu miodu, co w konsekwencji daje gęstą, półpłynną konsystencję. Cały proces odbywa się "na zimno" to znaczy, bez podwyższenia temperatury oraz bez żadnych zewnętrznych dodatków. W efekcie otrzymujemy produkt pełnowartościowy o przyjemnej konsystencji.
Szczegółowe odniesienia