Miód Rzepakowy w postaci kremowej

18,00 zł
Brutto
  • Wspomaga układ pokarmowy

  • Przyśpiesza gojenie ran

  • Odtruwa wątrobę

  • Niweluje infekcje górnych dróg oddechowych i gardła

  • Rozlewany na zimno RAW-HONEY

Rozmiar
Ilość
Add to wishlist

Słoik 350 ml - 400 gram netto - 650 gram brutto

Słoik 900 ml - 1200 gram netto - 1550 gram brutto

MIÓD RZEPAKOWY KREMOWY

Pozyskiwany w okresie wiosennym z kwiatów rzepaku, który jest rośliną miododajną, często uprawianą w naszej strefie klimatycznej. Posiada delikatny smak oraz kremową konsystencję. Charakteryzuje się jasnożółtą barwą. 

WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE

  • łagodzi stany zapalne wywołane wrzodami układu pokarmowego,
  • łagodzi wzdęcia i zgagę,
  • przyspiesza gojenie i zasklepianie ran, 
  • używany przy lekkich oparzeniach (minimalizuje powstawanie pęcherzy),
  • reguluje pracę mięśnia sercowego, 
  • wspomaga detoks wątroby, 
  • niweluje infekcje górnych dróg oddechowych, 
  • łagodzi zapalenie nerek oraz pęcherza moczowego, 

SKŁADNIKI ODŻYWCZE:

  • bor, żelazo, magnez, potas,
  • witaminę K i C,
  • witaminy z grupy B,
  • aminokwasy, 
  • flawonoidy, 
  • olejki eteryczne, 
  • cholina, kumaryna

PROCES KREMOWANIA MIODU 

Kremowanie miodu stosuje się, aby nadać mu odpowiednią konsystencję, która będzie łatwa w użytkowaniu. Miód po skrystalizowaniu staje się twardy, posiada grube kryształy, co powoduje trudności z jego wyciągnięciem ze słoika. Podczas kremowania, które polega na długotrwałym mieszaniu dochodzi do zmiany struktury kryształu miodu, co w konsekwencji daje gęstą, półpłynną konsystencję. Cały proces odbywa się "na zimno" to znaczy, bez podwyższenia temperatury oraz bez żadnych zewnętrznych dodatków. W efekcie otrzymujemy produkt pełnowartościowy o przyjemnej konsystencji. 

Szczegółowe odniesienia

ean13
5906660425076

6 innych produktów w tej samej kategorii: